Welke massageolie kies jij ?

Gepubliceerd op

02/14/2022

Geschreven door

Christel van Loon

Een massage krijgen of jezelf geven, kan zo’n deugd doen. Belangrijk is wel dat je de juiste keuze maakt in een massageolie. Ik geef je hieronder een overzicht van de zeven massageoliën die Young Living aanbiedt.

V-6 olie

V-6 oil

De V-6 is dè must-have als je met essentiële oliën van start gaat. Ik vertel je graag waarom.
Je hebt een basisolie (draagolie) nodig om de essentiële olie te verdunnen als je ze op de huid gaat aanbrengen. Zeker bij kinderen en dieren is verdunning heel belangrijk!
Als je grotere oppervlakten wilt inmasseren, is deze draagolie onontbeerlijk. Dan voeg je een aantal druppels essentiële olie aan de draagolie en maak je zo je eigen massageolie.
Deze draagolie wordt over het algemeen goed verdragen en dringt goed in in de huid. Bovendien is hij veilig voor inname. Je kan dus een lege capsule vullen met V6 olie en essentiële plusoliën. Ook voor dieren is deze plantaardige olie volkomen veilig als ze deze oplikken.
V6 bevat 7 verschillende plantaardige oliën:
  • zoete amandelolie
  • sesamzaadolie
  • druivenpitolie
  • olijfolie
  • gefractioneerde kokosolie
  • tarwekiemolie
  • zonnebloempitolie
De V-6 olie is beschikbaar in flacons van 236ml en navulflessen van 944ml.

Relaxation Massage olie

 relaxation oil

Bij deze basisolie zijn essentiële oliën toegevoegd zoals mandarijn, pepermunt, lavendel, groene munt en ylang ylang. Een heerlijk, ruikende olie die je lichaam en geest helpt te kalmeren en te ontspannen. Zoals je misschien al weet, kunnen essentiële oliën heel wat veranderingen teweeg brengen daar zij onmiddelijk worden opgenomen in de hersenen. In het limbisch gedeelte van onze hersenen worden onze emoties geregeld vandaar dat er na de massage heel wat los kan komen.

Cel-Lite Magic Massage olie

cel-lite magic oil

Cel-Lite Magic Massage Oil is een combinatie van plantaardige ingrediënten, vitamine E en etherische oliën. Grapefruit helpt de textuur van de huid te behouden en jeneverbes helpt de huid te ontgiften en reinigen. Gebruik deze wanneer je uit de douche komt. Alleen al van de hemelse geur ga je genieten en je goed in je vel voelen.

Dragon Time Massage olie

dragon time oil

Dragon Time Massage Oil is speciaal samengesteld voor vrouwen. Deze olie helpt vrouwen te kalmeren en op te beuren tijdens de maandelijkse periode. Geschikt voor massage en als toevoeging aan badwater. Aan deze olie zijn essentiële oliën toegevoegd zoals lavendel, salie, duizendblad, venkel, ylang ylang, jasmijn, salie. Smeer er vooral je buik mee in .

Sensation Massage olie

sensation oil

Een heerlijke, zwoele massageolie die je s’avonds gebruikt voor het slapen gaan. De geuren van rozenhout en jasmijn gaan je in een romantische stemming brengen.

Ortho Ease Massage olie

ortho ease oil

Ortho Ease Massage Oil verzacht vermoeide spieren en gestresste lichamen. Bij een massage geeft het een ontspannen en fris gevoel.  Bij deze olie zijn essentiële oliën van wintergroen, pepermunt, tijm en eucalptys radiata toegevoegd.

Ortho Sport Massage olie

ortho sport massage oil

Ortho Sport Massage Oil kalmeert vermoeide, overwerkte spieren. De melange bevat een combinatie van etherische oliën zoals wintergroen, pepermunt, tijm, oregano en vetiver. Wanneer je gaat wandelen of lopen, is het aan te raden om je benen zowel voor-als na de beweging in te smeren.

Bij mij staan al deze heerlijke massageoliën op de badkamer te pronken omdat mijn lichaam dit verdient. Het is een verwenmomentje voor mezelf maar het helpt me ook enorm als ik in de tuin ga werken. Dan smeer ik mij voor het werken en nadien in zodat mijn spieren niet overbelast geraken. Ik ben benieuwd naar welke massageolie jouw voorkeur uitgaat.

Liefs,

Christel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *