Typische essentiële oliën voor het herfstseizoen

Gepubliceerd op

10/14/2022

Geschreven door

Christel van Loon

Herfstolietjes

Het herfstseizoen is volop in gang. Dagen worden steeds korter maar we genieten afwisselend nog van een heerlijk najaarszonnetje en een aantal regenbuien. De warme truien en sjaals mogen weer uit de kast. Heerlijk om lange wandelingen in het bos te gaan doen en te genieten van de kleurenpracht die het bos ons geeft. Thuiskomen en genieten van een heerlijk, dampend kopje thee of verse chocolademelk. Elk seizoen heeft toch wel iets.

Het herfstseizoen

Vallen van de bladeren

 

Een jaar bestaat uit vier seizoenen en elk seizoen heeft zijn typische kenmerken. Ookal hou je meer van de zon en de warmte, is de herfst toch een mooie periode om te omarmen in alle schoonheid. De herfst is een mooie overgangsperiode waarin we getuige mogen zijn hoe bladeren van kleur veranderen en van de bomen vallen. De natuur keert naar binnen voor een periode van verandering en transformatie. We kunnen veel leren van dit seizoen. Ga naar buiten en geniet van de geuren, kleuren en geluiden om je heen. Voel wat dit met je doet. Keer met je aandacht naar binnen en voel. Een prachtige uitnodiging van de natuur om stilletjes aan wat te vertragen en naar binnen te keren. Het loslaten van de bladeren aan de bomen is ook een metafoor naar wat wij in ons eigen leventje mogen loslaten. Sta eens stil bij wat jij wil loslaten op dit moment. Wat dient jou niet meer ? Het kan ook zijn dat je afscheid wil nemen van bepaalde personen. Het mag er allemaal zijn. Omarm het, accepteer en laat liefdevol los.

Verwarmende, essentiële oliën

theives

Herfstgeuren kunnen zowel herinneringen als emoties oproepen. Ons reukorgaan is namelijk veel gevoeliger dan alle andere zintuigen. De geuren van de herfst kunnen dan ook hele mooie herinneringen in ons leven terug opwekken. Hoe heerlijk is het dan wel niet dat Moeder Natuur ons dit schenkt. We worden in elk seizoen uitgenodigd om getuige te zijn van de veranderingen en transformaties die zich in de natuur voordoen. Haal de fijne herinneringen terug omhoog of maak er nieuwe aan met een aantal typische herfstolietjes.

Deze oliên zijn echt typische herfst must haves:

. Bergamot

. Black pepper of zwarte peper

. Cardamom

. Cinnamon bark of kaneelschors

. Cassia

. Cedarwood of cederhout

. Clove of kruidnagel

. Nutmeg of nootmuskaat

. Orange of sinaasappel

. Thieves: blend van eucalyptus, kaneelschors, citroen, rozemarijn en kruidnagel :

Thieves is een blend die voor mij op nummer 1 staat in de herfstperiode. Deze blend werd afgeleid van een legende waarin dieven op pad gingen om te stelen in de periode van de pest. Natuurlijk moesten deze dieven zichzelf wel eerst beschermen voordat ze vertrokken. Daarvoor maakten zij een masker waarin ze verschillende kruiden legden zoals eucalyptus, rozemarijn, kruidnagel, kaneelschors en citroen. Je kan deze blend toevoegen aan je diffuser maar deze is ook te verkrijgen in een aromaroller zodat je deze ook rechtstreeks op je huid of onder je voeten kan smeren. Ook is er een plusversie van waarmee we bedoelen dat deze thieves olie ook gebruikt mag worden in drank. Heerlijk om deze blend toe te voegen aan je tasje thee.

Maak je eigen blends

Niets heerlijker dan s’avonds gezellig in de zetel te zitten met een heerlijke kop dampende thee en te genieten van de verwarmende, olietjes in je favoriete diffuser. De keuzes en combinaties met essentiële oliën zijn eindeloos en geven je dan ook heel heel veel mogelijkheden.

AUTUMN AIR

4 druppels bergamot

3 druppels lemon

3 druppels elemi

2 druppels wintergreen

 

GINGER BREAD COOKIES

4 druppels vanilla

3 druppels ginger

3 druppels cinnamon bark

 

SPICED CIDER

4 druppels orange

3 druppels ginger

3 druppels cinnamon bark

 

TEA TIME

3 druppels orange

2 druppels cinnamon bark

1 druppel cardamom

1 druppel clove

 

PUMKIN PIE

4 druppels cardemom

2 druppels orange

1 druppel cinnamon bark

1 druppel clove

Vorig jaar heb ik een uniek doosje uitgebracht waar 40 mooie, geillustreerde kaartjes in zitten met diffuserblends om samen te stellen. Ze zijn ingedeeld volgens de seizoenen zodat je inspiratie op kan doen voor elk seizoen. De eerste editie was snel uitverkocht en ondertussen is de tweede druk al een feit. Leuk om in huis te hebben of om als geschenk te geven: https://christelvanloon.be/aromablendbox/

Ik ben benieuwd welke combinatie van essentiële oliën jij gaat maken. Zet jouw favoriete combinatie hier onder dit bericht.

Heb jij nog geen essentiële oliën in huis en weet je totaal niet hoe je daaraan kan beginnen, dan is de premium starterskit iets voor jou. Er zit een diffuser in en een pakket van 12 flesjes essentiële oliën; https://christelvanloon.be/premium-startersbundle/ . Heb je ergens vragen over, stuur mij dan gerust een berichtje;info@christelvanloon.be

Liefs,

Christel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *