Positieve affirmaties en essentiële oliën

Gepubliceerd op

01/27/2023

Geschreven door

Christel van Loon

Zowel positieve affirmaties als essentiële oliën, kunnen jou ondersteunen in het aankweken van een positieve mindset. En een positieve mindset kan jou in actie zetten om je dromen en doelen te bereiken. Dus, waar wacht je nog op ?

 

Affirmaties

Wanneer jouw zelfvertrouwen goed zit, is dit één van de sleutels om van het nieuwe jaar een succesvol jaar te maken. Om ons innerlijk vertrouwen te vergroten, kunnen we dagelijks positieve affirmaties uitspreken met behulp van essentiële oliën om deze te verankeren.

Wat zijn nu affirmaties ? Dit zijn korte, positieve uitspraken die je in jezelf kan zeggen maar nog beter is om ze gewoon luidop uit te spreken. Deze krachtige zinnen gaan je helpen om negatieve gedachten te overwinnen en een positieve mindset aan te kweken. Dit gaat op zijn beurt jouw gevoel van eigenwaarde aanmoedigen. Zet twijfels, piekeren en angsten om in zelfvertrouwen en empowerement zodat jij in de actiemodus gaat schieten om jouw dromen en doelen waar te maken. Dus nee, enkel wat korte zinnetjes luidop zeggen, is niet voldoende. Je gaat de affirmaties blijven herhalen, net zolang totdat jij zelf overtuigd geraakt en het gelooft wat je zegt. Dit ga je dan letterlijk kunnen voelen in heel je lijf. Wanneer jij de energie doorheen heel je lijf voelt stromen, gaat dit jou in actiemodus zetten. Actie die we nodig hebben om onze dromen en doelen te bereiken. Zonder actie blijft het gewoon bij hardop dromen. Samengevat zijn affrimaties kort, krachtig, in de ik-vorm en in het heden. Voorbeeld: Ik ben dankbaar voor mijn witte audi waarin ik dagelijks en veilig in mag rijden.

Essentiële oliën

Essentiële oliën worden vooral bekomen door stoomdestillatie van bloemen en plantendelen. Het is de pure essentie van de natuur. Wanneer je essentiële oliën gaat gebruiken op het moment dat jij een positieve affirmatie uitspreekt, gaat dit opgeslagen worden in het celgeheugen van ons lichaam. Daarom is het zo krachtig om positief te affirmeren met de ondersteuning van essentiële oliën. Hieronder vind je een aantal blends van verschillende, essentiële oliën in combinatie met krachtige affirmaties als voorbeelden. Haal er je inspiratie uit en maak vooral je eigen, krachtige affirmaties. Door de unieke geur van een essentiële olie te associëren met een affirmatie, betekent dit dat elke keer als je de geur inademt, die specifieke en positieve gedachten worden versterkt. Elke keer dat je een nieuwe affirmatie in je leven wil roepen, kies je een essentiële olie of blend uit die daarbij past. Terwijl je elke dag je bevestigende woorden gaat uitspreken, breng je de olie plaatselijk aan op de huid vermengd met een vette plantenolie. Of je houdt het flesje vlak onder je neus en ademt rechtstreeks de geur in. Laat de prachtige geuren je inspireren en motiveren om je doelen te bereiken.

Joy ( vreugde )

Een prachtige blend of melange van 10 verschillende, essentiële oliën waaronder bergamot, citroen, ylang ylang, roos, geranium, jasmijn, romeinse kamille, koriander en manderijn. Bij deze combinatie draait alles om zelfliefde. Neem s’avonds een heerlijk bad met toevoeging van een paar druppels joy en adem de zoete mix in van deze verschillende oliën terwijl jij je positieve affirmatie uitspreekt en herhaalt. Wanneer jij je blik naar je binnenkant verlegt, ga je jezelf méér vertrouwen, je gaat ophouden met jezelf te vergelijken met anderen en je gaat veerkracht opbouwen.

IK BEN HET WAARD EN VERDIEN EEN LEVEN VOL GELUK EN VREUGDE.

Forgiveness ( vergeving )

Transformeer elke dag door een paar druppels forgiveness in je neklijn aan te brengen. Laat het verleden los en omarm nieuwe, positieve avonturen. Geniet van de heerlijke geuren van bergamot, melissa, geranium, lavendel, ylang ylang, wierook, citroen, jasmijn, palmarosa, strobloem, sandelhout, romeinse kamille, roos, angelica en koriander. Wanneer we in het leven een ervaring hebben opgedaan, zullen we deze nooit vergeten zeker als er een negatieve klank bijhoort. Vergeven doe je voor jezelf, om de zwaarte eraf te halen en het los te kunnen laten. Dit is een kadootje naar jezelf toe.

IK VERGEEF MEZELF EN ANDEREN EN KIJK MET EEN HOOPVOLLE BLIK NAAR EEN NIEUWE TOEKOMST WANT IK BEN HET WAARD.

Acceptance ( aanvaarding )

Wanneer faalangst je ervan weerhoudt om stappen te zetten richting je dromen en doelen, dan is dit je bevestiging. Overwin je angst door te accepteren dat vallen en opstaan erbij hoort. Falen is een noodzakelijk onderdeel in de reis naar succes. Zelfs grote ondernemers zijn regelmatig failliet gegaan voordat ze echt succesvol werden. Combineer jouw krachtige affirmatie met acceptance, een verleidelijke mix van zoete amandelolie, sandelhout, wierook, geranium, boerenwormkruid, neroli, koriander, bergamot, ylang ylang, citroen, blauwe cipres, jasmijn, davana, germaanse kamille, roos, pompelmoes, manderijn, munt en ocotea. Ruik aan het flesje en breng een druppel op je hart aan.

IK AANVAARD DAT IK FOUTEN MAKEN MAG EN DAT IK HIERDOOR STEEDS STERKER EN STERKER WORD.

Belief ( geloven, vertrouwen )

Wees de allerbeste versie van jezelf met deze supermooie blend. Voel je krachtig, hou van jezelf en voel je vreugdevol dat alles mogelijk is wat jij wil en wenst. Laat je ondersteunen met de geuren van  Idaho blauwe spar, Idaho balsem, wierook, koriander, bergamot, geranium en ylang ylang. Ruik aan het flesje en breng een druppel aan op je derde oog, tussen je wenkbrauwen.

IK GELOOF IN DE KRACHTIGSTE EN ALLERBESTE VERSIE VAN MEZELF.

IK KAN HET , IK DOE HET, IK WIL HET.

Gratitude ( dankbaarheid )

Verleg je aandacht op wat je allemaal nog wil in het leven. Focus je op alles wat je al hebt. Dat kunnen materiële dingen zijn, dat kunnen geliefde personen zijn maar ook kleine geluksmomentjes. Hou een dankbaarheidsboekje bij en schrijf elke avond 3 verschillende ervaringen in je boekje waarvoor jij die dag dankbaar bent geweest. Hierdoor ga je merken dat je elke dag wel iets hebt om dankbaar voor te zijn. Laat je hierin ondersteunen met deze mooie blend van Idaho grand fir, wierook, koriander, mirre, ylang ylang, bergamot, vetiver, geranium en noorderlicht zwarte spar. Breng een druppeltje aan op je hart en leg je beide handen op je hart terwijl je jouw affirmatie uitspreekt.

IK BEN DANKBAAR DAT IK ELKE DAG MAG BELEVEN.

Abundance ( overvloed )

Overvloed is voor iedereen beschikbaar en er is voldoende van alles voor iedereen. Jij verdient overvloed van alles wat jouw hartje wenst. Dat kan overvloed zijn van materiele dingen en geld maar ook overvloed van liefde, geluk, vrede, plezier, goede gezondheid en lieve mensen. Laat je ondersteunen met de blend van sinaasappel, kruidnagel, kaneel, wierook, gember, zwarte spar, patchoulli en mirre. Druppel op je kroon boven je hoofd dagelijks. Als jij gaat geloven dat je succes waard bent, zullen je emoties en gedrag zich positief veranderen en je uiteindelijk aanmoedigen om je doelen te bereiken.

OVERVLOED VAN RIJKDOM, SUCCES, WELVAART, GEZONDHEID EN LIEFDE KOMEN MOEITELOOS NAAR MIJ TOE.

IK KAN BEREIKEN WAT IK MAAR WIL.

Highest potential ( hoogste potentieel in jou )

De enige beperkingen zijn diegene die we onszelf opleggen. Word wakker en begin de dag door highest potential aan te brengen op je decolleté. Een revitaliserende geur van blauwe cipres, ylang ylang, jasmijn, cederhout, geranium, lavendel, noorderlicht zwarte spar, wierook, sandelhout, vetiver, kaneel, davana, citroen, roos, germaanse kamille, boerenwormkruid, pompelmoes, manderijn, munt en ocotea. Je zelfvertrouwen gaat een boost krijgen waardoor je alle twijfels gaat loslaten en je hierdoor je ware potentieël kan realiseren.

IK BEN BEREID OM GROOTS TE DENKEN EN TE HANDELEN.

Dagelijks positieve affirmaties opzeggen en de essentiële oliën gebruiken is krachtig. Wanneer je dit blijft doen totdat jezelf de affirmaties gaat voelen in heel je lijf, gaat jou aanzetten tot actie. Het is de actie die jouw dromen en doelen gaat waarmaken. Gun jezelf dit proces want je bent het waard !

 

Veel succes

Liefs Christel

Heb je hier hulp bij nodig ? Twijfel dan niet om een afspraak met mij te maken en ik begeleid je hierin : info@christelvanloon.be

 

 

Liefs,

Christel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *