Last van hatsjoe op dit moment ?

Gepubliceerd op

05/13/2022

Geschreven door

Christel van Loon

Heerlijk als de zon schijnt en we veel naar buiten kunnen. Helaas gaat dit voor veel mensen ook gepaard met wat ongemakken. In deze blog geef ik je mijn persoonlijke tips mee.

Mijn verhaal

Als kind heb ik thuis veel in de tuin gespeeld. We hadden namelijk voor en achter het huis veel tuin. Ik kan mij herinneren dat het altijd een plezier was als mijn papa het gras afmaaide want hij had er een heuse tractor voor waar wij dan op de zijkant bijsprongen en erbij gingen zitten. Ook mochten mijn zusjes en ik af en toe alleen op de tractor wat rondrijden en dat was echt een feest. Helaas bleef dat feest niet van lange duur want ik kreeg behoorlijk last als het gras werd afgemaaid. Als papa aankondigde dat hij het gras ging maaien, betekende het voor mij letterlijk dat alle ramen dicht moesten blijven en dat ik ook binnen moest blijven. Vanaf toen was het letterlijk snotteren, veel hatsjoe en jeuk in de ogen. De apotheek werd mijn dikke vriend.

Met het ouder worden, hoopte ik dat het elk jaar vanzelf zou stoppen maar niets was minder waar. Het leek precies erger te worden. Ik kreeg voorschriften voor pilletjes, neusspray en druppeltjes voor in de ogen. Helaas waren de pilletjes ook letterlijk slaapverwekkend. En ik kan mij nog goed herinneren dat ik altijd flink last had rond de examenperiode. Enerzijds moest ik die pilletjes innemen om mijn ogen open te kunnen houden en anderzijds vielen mijn ogen letterlijk in slaap van de vermoeidheid. Dus een echte oplossing was het niet.

Essentiële oliën

De laatste 2 jaar ben ik zelf intensief aan de slag gegaan met essentiële oliën omdat ik er enorm baat bij heb. De oliën zijn puur de essentie van de natuur. Kruidengeneeskunde en aromatherapie bestaan al jarenlang en vroeger werd je zelfs als heks bestempeld en op de brandstapel gegooid als je met een remedie afkwam. De laatste jaren hebben deze alternatieve therapieën terug hun waarde getoond en is men het meer en meer terug aan het gebruiken.

Lavendel is een enorm veelzijdige olie maar ook fantastisch te gebruiken in de diffuser om de lucht te verzadigen van lavendel. Dit heeft een zeer positieve werking op mensen die last hebben van hatsjoe op dit moment. Heb je een acute aanval , dan kan je 1 druppel essentiële olie van lavendel op je duim laten vallen en hou deze duim tegen je gehemelte gedurende een paar seconden. Daarnaast raad ik je aan om een pollenroller te maken. Ik leg je graag uit hoe je deze maakt. Neem een donker gekleurde glazen roller ( kan je terugvinden in de webshop https://www.essentiallove.be ) van 10ml en voeg 10 druppels lavender, 10 druppels pepermint, 10 druppels lemon en 10 druppels copaïba toe. Vul verder aan met een basisolie zoals zoete amandelolie of de V6 olie van Young Living. Zet de roller erop en rol eventjes tussen je handen. Deze roller ga je aan de binnenkant van je onderarm rollen, achter je oren en onder je voeten. Omdat er lemon inzit, mag je deze niet op de huid aanbrengen en er rechtstreeks mee in de zon gaan zitten. Bedek je huid of vermijdt de zon gedurende 48 uur.

Daarnaast gebruik ik geen neussprays meer maar maak ik zelf mijn pollenstick. Deze neusstick kan je gewoon leeg bij de apotheker kopen. Er zit een soort wattenstaafje in en daar druppel je 4 druppels lavender, 4 druppels lemon en 4 druppels pepermint op. Breng het staafje met de essentiële oliën in de stick en sluit af. Ruik regelmatig gedurende de dag aan deze pollenstick. Deze blijft gemiddeld goed voor een 3 tal weken.

Bouw je weerstand op

Ik ben helemaal fan van het drankje Ningxia Red. Deze zit boordevol vitamines en geeft je een ware boost. Ik drink elke dag deze gezonde borrel. Je kan Ningxia Red puur drinken maar ikzelf maak een grote fles klaar met Ningxia erin, 2 druppels essentiële olie van lemon en de rest vul ik met water. Daardoor drink ik ook voldoende omdat ik zo elke dag 2 flessen drink. Wil je méér weten over dit fantastisch drankje, raad ik je aan om mijn blog hierover te lezen: https://christelvanloon.be/drink-ningxia-red/ 

WIl je méér weten over de essentiële oliën die ik aanraad of het drankje Ningxia Red ? Vul dan het contactformulier in https://christelvanloon.be/contact/ en we spreken snel af. Dit kan zowel in Hasselt als online.

Geurende groetjes, Christel

Liefs,

Christel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *