Kies de juiste diffuser

n

Categorie

Gepubliceerd op

02/02/2022

Geschreven door

Christel van Loon

Niets heerlijker dan een diffuser in huis te hebben waarbij heel het gezin en zelfs de huisdieren voordelen van gaan hebben. Het is echter wel van belang dat je op een aantal dingen gaat letten voordat je de keuze maakt om een bepaalde diffuser aan te schaffen.

Tips om een juiste diffuser te kiezen

 1. De diffuser of verstuiver is gemaakt van BPA vrije plastiek en is van hoogwaardige kwaliteit.
 2. De diffuser bevat een ultrasonen plaatje waardoor het water met de essentiële oliën verneveld wordt in zeer kleine druppeltjes.
 3. De diffuser zorgt ervoor dat de essentiële olie niet wordt verwarmd zodat de kwaliteit van de essentiële oliën blijft bewaard.
 4. Een diffuser zorgt ook voor een hoge luchtvochtigheid in de ruimte waarbij planten ook hun voordelen bij hebben.
 5. Pas je diffuser aan de ruimte waarvoor het moet dienen.
 6. Kijk dat je de diffuser gemakkelijk kunt onderhouden.

Voordelen van een diffuser

Een diffuser is een absolute must-have om in huis te hebben. Ik was en ben nog altijd fan van kaarsjes in huis maar sinds ik ontdekte dat kaarsjes veel giftige bestanddelen afgeven en dat het de muren snel zwart maakt, ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Nu maak ik zelf mijn kaarsjes op basis van soya, die veel minder schadelijk zijn voor het milieu en onszelf https://www.essentiallove.be/collections/aromaaccessoires/products/set-d-i-y-kaarsen. Maar de ontdekking van een diffuser in huis, was voor mij wel veel meer dan alleen gezelligheid. Dankzij de diffuser die bij ons in de living staat, geniet iedereen van het gezin mee inclusief mijn huisdieren. Je kan de diffuser op verschillende lichtstanden zetten , het bevochtigt de lucht maar vooral verspreidt het heerlijke, aromatische en pure geuren door je huis. En dat is wat mensen opvalt als ze bij mij thuis komen.Het ruikt hier heerlijk kruidig, dan eens zoet of het ruikt naar een heerlijk boeket bloemen. Wanneer ik s’morgens in de living kom, is het eerste wat ik doe de diffuser aanzetten. Ondertussen staan in heel het huis verschillende diffusers alsook op de slaapkamer. Dus eindig ik de dag ook met heerlijke geuren om te gaan slapen.  Aromatherapie heeft zo’n mooie en positieve invloed op je humeur en emoties. Ik kan het je van harte aanbevelen.

Voor ieder interieur en ruimte is er wel een diffuser. Hieronder geef ik je een overzicht van welke diffusers je bij Young Living kan verkrijgen.

Sweet aroma diffuser

Sweet aroma diffuser Young Living

Een kleine,compacte verstuiver maar met talloze handige opties. De verstuiver heeft een mooi ontwerp en is voorzien van tien lichtopties, zodat je het licht kunt aanpassen aan je humeur. De verstuiver heeft twee standen, zodat je tot wel acht uur kunt genieten van heerlijke geuren. De verstuiver is een prachtige aanvulling op iedere ruimte en wordt geleverd met een flesje Lemon van 5 ml.

 • Klassiek patroon met Young Living-logo aan de voorkant
 • Twee standen met een looptijd van tot wel acht uur
 • Tien lichtopties
 • Moderne blauw/grijze kleur

Dew drop diffuser

Dew drop diffuser Young Living

De dew drop diffuser  heeft een mooi ontwerp in de vorm van een druppel. Deze diffuser kan je ook samen met een volledig starterspakket aankopen. Je kan deze diffuser tot 10 uur lang laten verstuiven, schakelt automatisch uit en er staan ook verschillende lichtstanden op. Bij aankoop van de dew drop diffuser krijg je zelfs twee flesjes essentiële oliën erbij namelijk lavender en peppermint.

Desert mist diffuser

Desert mist diffuser Young Living

 

De Desert Mist Diffuser is een verstuiver en bevochtiger en heeft verschillende opties, waaronder hoge, lage en onderbroken looptijden zodat je huis of kantoor tot wel tien uur lang heerlijk ruikt. Bevat tien LED-lichtopties, inclusief een flikkerende kaars. Deze orientaalse uitvoering vindt ongetwijfeld een plaatsje in je huis. Ook deze diffuser kan je samen in een starterspakket aankopen. Bij aankoop van de desert mist diffuser krijg je automatisch twee flesjes essentiële olie van citronella en orange.

Lucia en Lustre diffuser

Lustre en Lucia diffuser Young Living

Dit zijn twee prachtige diffusers in de vorm van een lamp, vervaardigd uit glas en met de hand gemaakt. Deze Artisan Diffusers zijn afkomstig uit de Parelrivierdelta in China. De plek is al honderden jaren een toevluchtsoord voor ambachtslieden, dichters en schilders. De verstuivers hebben een hoge stand (tot zes uur) en drie timeropties van zestig, negentig of hondertwintig minuten. De intervalmodus heeft een looptijd van ongeveer twaalf uur. De verstuiver staat in deze stand afwisselend dertig seconden aan en dertig seconden uit. Er zijn acht verschillende LED-lichtopties die onafhankelijk van de verstuiveroptie gebruikt kunnen worden. De verstuiver heeft een bereik tot wel 35 vierkante meter. Bij beide diffusers krijg je twee flesjes essentiële olie van pepermint en lavender.

Happy penguin diffuser en Feather the owldiffuser

              Feather the owl diffuser Young Living

  Happy the pinguin diffuser Young lliving

Uiteraard mocht er in het gamma ook geen diffusers ontbreken voor de kleinsten onder ons. Een prachtig design waar kinderen snel dol op zijn. Bedtijd wordt vanaf nu veel leuker met deze schattige en veelzijdige uil of pinquin. Het is tergelijkertijd een verstuiver, een luchtbevochtiger, een nachtlampje en een ruismachine. Door simpelweg de pootjes aan te raken , springt de diffuser aan. Het bevat een ingebouwde speaker met vijf verschillende geluidsopties waaronder regen, vogels, golven, ventilator en slaapliedjes. Werkelijk prachtig om bij in slaap te vallen. Er zit tevens een flesje essentiële olie van lavender bij zodat jouw kindje zalig gaat slapen.

Viya diffuser

viya diffuser young living

De Viya Diffuser is onze exclusieve nieuwe verstuiver voor in de auto en caravan. Deze verstuiver transformeert ieder voertuig tot een oase van etherische oliën dankzij het super handige ontwerp. Plaats de Viya simpelweg in de bekerhouder en gebruik de eenvoudige knoppen om het voertuig te vullen met de geur van je favoriete etherische oliën. Dankzij de unieke hoes van gegoten hars en morsbestendige bovenkant kun je tot wel vijf uur lang verstuiven. Lang genoeg dus voor lange autoritten!

 • Exclusief ontworpen en aangeboden door Young Living
 • Volledig draagbaar en perfect formaat voor in de bekerhouder
 • Inclusief morsbestendig reservoir
 • Inclusief USB-kabel
 • Hoog: looptijd tot 2,5 uur
 • Interval (één minuut aan/één minuut uit): looptijd tot vijf uur
 • Drie kleurenopties met gedempte kleuren zodat je niet afgeleid wordt tijdens het rijden.
 • Elke hoes van hars wordt willekeurig gemengd voor het gieten, elk hoespatroon is dus uniek.

Ik vind het zelf heerlijk om deze in de auto te hebben. Zelf gebruik ik essentiële oliën van peppermint en stress away in de auto wat mij werkelijk doet genieten tijdens het autorijden. Gedaan met die papieren hangertjes in de auto die synthetische geuren afgeven.

Lantaarndiffuser

 

witte lantaarndiffuser young living

grijze lantaarn diffuser young living

De lantaarndiffuser is een prachtige combinatie tussen glas en metaalwerk en vindt ongetwijfeld een mooi plaatsje in je huis. De Lantaarn verstuiver kan langer gebruikt worden en heeft 11 lichtfuncties, waaronder een flikkerende kaars, en is perfect voor elke omgeving en gelegenheid. De verstuiver is tevens een luchtbevochtiger en één van de meest veelzijdige verstuivers van Young Living. De Lantaarn verstuiver bevat 200 ml water. In de hoge stand kan de verstuiver 5 uur gebruikt worden en in de lage stand 8 uur. De verstuiver kan tot wel 10 uur gebruikt worden – 1 minuut aan, 1 minuut uit – als er gekozen wordt voor de periodieke stand*. Ook bij deze diffuser krijg je twee flesjes essentiële olie van lavender en peppermint erbij.

De grijze lantaarn is enkel beschikbaar met een starterspakket. ( Een starterspakket is de ideale manier om van start te gaan met aromatherapie inclusief diffuser, 12 flesjes essentiële oliën, catalogus, miniflesjes en 2 zakjes 60ml ningxia red )

Aria diffuser

aria diffuser met aroma blend box

Tenslotte hebben we onze rolls royce onder de diffuser namelijk onze aria. Een prachtig design vervaardigd uit beukenhout en glas. Deze unieke diffuser is werkelijk een eyecatcher bij U thuis, op kantoor of in uw praktijkruimte. Deze verstuiver heeft ingebouwde luidsprekers zodat je naar je eigen muziek kan luisteren. Dankzij de afstandsbediening kan je kiezen voor rustgevende geluiden, intervallen en lichtfuncties. Deze verstuiver en luchtbevochtiger verstuift op een prachtige manier.  Voor slechts 8 euro meer, kan je deze ariaverstuiver samenkopen in een starterspakket. Een investering waard !

Ik ben benieuwd naar welke jou voorkeur uit gaat.Wil je de diffusers graag in het echt zien, kan je een afspraak met mij maken en ze bij mij thuis komen bekijken. info@christelvanloon.be

 

Liefs,

Christel

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Hoe kan je essentiële oliën gebruiken ? - Christel van Loon - […] Hierbij kan je mijn blog lezen waarin ik je advies geef over verschillende diffusers : https://christelvanloon.be/kies-de-juiste-diffuser/ . Zo heb ik ook…
 2. Typische winterolietjes - Christel van Loon - […] Wil je méér weten over diffusers, lees dan de volgende blog: https://christelvanloon.be/kies-de-juiste-diffuser/ […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *