Hoe gaat het met jouw goede voornemens?

Gepubliceerd op

02/27/2023

Geschreven door

Christel van Loon

De meeste mensen beginnen een nieuw jaar met nieuwe voornemens. Een jaar waarin ze 10kg gaan afvallen, stoppen met roken, meer bewegen, minder hard werken, vroeger opstaan enz. Had jij voor 2023 ook goede voornemens gemaakt of ben je er al mee gestopt ?

Voornemens

Vele mensen maken in het begin van een nieuw jaar een lijstje met goede voornemens en doelen. Het is echter bekend dat een maand later, de meeste voornemens al gesneuveld zijn. Maar zo is het ook met onze gewone voornemens. Hoe vaak zeggen we niet ‘ maandag ga ik eraan beginnen ‘. Dit noemen we dus uitstelgedrag. We dromen van fantastische dingen en kunnen zo een aantal zaken opschrijven die we graag zouden willen bereiken maar de wilskracht en de actiemodus ontbreekt ons. Het is niet omdat het niet lukt, dat we niet opnieuw kunnen proberen. Weet dat je op elk moment van de dag een keuze hebt. Een keuze om de dingen anders aan te pakken. Hierbij wil ik je een aantal praktische tips geven om toch aan de slag te gaan zodat jouw voornemens wel gaan uitkomen.

Tip 1

Goede voornemens en doelen mogen van die orde zijn dat je ze echt héél graag wil. Er mag een brandend verlangen achter zitten. Ga dit eerst visueel voorstellen door een visionboard rond jouw voornemen/doel te maken. Maak er werkelijk een ochtend of namiddag vrij voor. Pak een paar leuke tijdschriften en knip plaatjes uit waardoor jij werkelijk gaat liggen kwijlen als je naar die plaatjes kijkt. Schrijf er een paar krachtige woorden bij, alsook een datum tegen wanneer jij dat graag zou hebben. Dromen en doelen zijn voor iedereen verschillend. Voor de ene persoon is het belangrijk om een status te bereiken en op te klimmen in een bedrijf. Voor de ander kan het zijn om de keuken helemaal te renoveren. Het maakt niet uit zolang je maar een doel voor ogen hebt. Hou het natuurlijk ook realistisch. Ik zou ook graag miljonair binnen 4 maanden worden maar dat is toch iets wat méér tijd gaat vragen. Hang dit visionboard op een plaats waarbij je het zeker een aantal keren per dag tegenkomt.

Tip 2

We kunnen onze doelen niet bereiken als we geen positieve mindset hebben. Wat daarbij kan helpen is voor jezelf een paar krachtige zinnen maken die jij dagelijks gaat uitspreken als je voor je visionboard staat. En om die zinnen werkelijk kracht te geven, gaan we essentiële oliën gebruiken. Je gaat dan werkelijk deze zinnen in je lichaam verankeren. Een aantal zeer mooie blends die ik je aanraad zijn de volgende blends van Young Living:

. Believe

. Abundance

. Clarity

. Light the fire

. Live your passion

. Magnify your passion

. Motivation

. Inspiration

. Valor

Je kan op twee manieren te werk gaan. Je kan een blend aankopen en gebruiken via cupping. Je gaat 1-2 druppels van de blend in je linkerhand laten vallen en met je rechterhand smeer je het open. Drie keer draai je rond via de klokrichting. Dan maak je van je handen een kommetje en hou je je handen vlak voor je gezicht. Nu ga je rustig diep in en uit ademen. Terwijl je dit doet, zeg je de positieve zinnen in je gedachten op terwijl je naar het visionboard kijkt. Of je maakt zelf een aromaroller met de blend of je kan deze bij mij bestellen  https://christelvanloon.be/contact/ omdat ik de meeste blends in huis heb. Een aromaroller kan je gedurende de dag meerdere keren rollen op je polsen, achter je oren,in je nek of onder je voeten.

Voorbeeld van een aantal krachtige zinnen:

  • Ik verdien het om overvloed van liefde, geluk, werk en geld te ontvangen.
  • Ik voel dat mijn gezondheid elke dag sterker en krachtiger word.
  • Het is mij gelukt om centjes in te zamelen waardoor ik deze zomer op reis kan gaan naar Bali.

Affirmaties zijn kort, krachtig, positief, in het nu moment en voor jezelf. Maak zelf zinnen die bij jou passen.

Tip 3

Vooralleer we leerden fietsen, hebben we eerst geleerd om te stappen. En zo is het ook met je dromen en doelen bereiken. Gun jezelf de tijd om dit te bereiken en dat kan alleen door stap voor stap te gaan. Dus wanneer je s’morgens naar je visionboard hebt gekeken en een paar krachtige zinnen hebt gezegd tesamen met het inhaleren van essentiële oliën, vraag jij jezelf wat vandaag jouw stapje gaat zijn richting jouw verlangens. Het maakt niet uit of dat een klein stapje is maar elk stapje is gewoon belangrijk. Plan het vandaag in en doe het. Geniet van de reis onderweg naar je doelen. Iets bereiken of hebben is superfijn maar de weg er naar toe is minstens of zelfs meer belangrijker.

 

Tip 4

Vallen en terug opstaan, dat hoort er nu eenmaal bij. Het belangrijkste is dat je steeds terug opnieuw opstaat en terug aan de slag gaat. Stil staan is achteruitgaan, dus onderneem gewoon een klein stapje. Laat je ook niet afleiden door wat andere zeggen. Vele mensen staan namelijk helemaal niet te springen om je aan te moedigen maar ze zullen je veel sneller de raad geven om te stoppen en het op te geven.

 

Tip 5

Kijk eens naar de vijf mensen om je heen.

Wie zijn zij ?

Inspireren ze jou ?

Zijn ze een voorbeeld voor jou ?

Misschien is het tijd om sommige mensen in je leven los te laten en op zoek te gaan naar mensen die jou kunnen verder helpen en aanmoedigen ?

En, wat denk je ? Ga je terug aan de slag met je goede voornemens ? Geloof vooral in jezelf dat je het kan en dat je je doel wil behalen. Indien je het moeilijk vindt, kan je altijd voor hulp bij mij terecht. Ik ga dan jouw steuntje in de rug zijn waarbij we een deadline afspreken om jouw doel te bereiken. Maak eerst een afspraak voor een kennismakingsgesprek zodat je kan aanvoelen of lifecoaching iets voor jou is: https://christelvanloon.be/lifecoaching/aanbod/

Veel succes en laat gerust onder deze post weten of jij je doelen en dromen hebt waargemaakt !

 

Liefs,

Christel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *