Goede voornemens waarmaken

Gepubliceerd op

12/29/2021

Geschreven door

Christel van Loon

Elk jaar maken we in het begin van het jaar steenvast onze goede voornemens. We willen gewicht verliezen, we willen wat méér aan beweging doen, we willen stoppen met roken, we willen méér balans vinden tussen werk en privé, we willen onze business doen bloeien, we willen de prins op het witte paard vinden en ga zo maar verder.

De kans is groot dat al je goede voornemens tegen begin februari al gesneuveld zijn. Dit blijkt uit onderzoek onder leiding van onderzoeker Sally Gunnell, in opdracht van een Britse verzekeringsmaatschappij.Waarom sneuvelen die goede voornemens dan toch zo vaak? Het risico zit in de kortetermijnresultaten. In het begin zijn mensen enthousiast en de ‘wil’ is er, maar of het wil lukken is een tweede. Een drastische aanpak van de goede voornemens werkt vaak niet, omdat er niet op lange termijn wordt gedacht. Kleine stappen zijn het beste voor een blijvend en langdurig resultaat.

Film ” The secret “

Wie de film ” the secret ” nog niet gezien heeft of het boek nog niet gelezen heeft, raad ik het absoluut aan om het te doen. In ” the secret ” wordt een eeuwenoud geheim onthuld. Tot nu toe was kennis van dit ” Geheim ” voorbehouden aan een kleine kring van ingewijden. Plato, Galileo en Einstein kenden ” The Secret ” net als de succesvolste uitvinders, denkers en ondernemers in de geschiedenis. Dat juist zij de wereld konden veranderen is geen toeval…Zij begrepen dat, net zoals er atoomkracht schuilt in een korrel zand. Maar ook in ieder van ons schuilt een ontzagwekkend vermogen, een verborgen kracht waarmee je wensen werkelijkheid kunnen worden. Oude en moderne meesters onthullen in dit book hoe zij  ” The Secret ” hebben ontvangen en toegepast in hun leven. Hoe zij alle tegenslagen konden overwinnen en rijkdom en succes verweren die ze niet voor mogelijk hadden gehouden.
Zij willen dit ” Geheim ” nu delen met jou. Dit boek is een stap in bewustwording. Je eigen gedachten worden onder de loep genomen en men verteld je hoe sterk je gedachten eigenlijk wel zijn. Alles begint bij jouw gedachten. Zijn jouw gedachten over het algemeen negatief, dan zal er ook niets positiefs veranderen in je leven. Dit is al een oefening die je kan toepassen om eens gedurende een hele dag bewust te worden van jouw gedachten. Wat gaat er allemaal door je hoofd ? Schrijf dit eens allemaal op in een schriftje. Mensen die bijvoorbeeld een gebroken relatie of huwelijk achter de rug hebben, weten maar al te goed welke partner ze NIET meer willen hebben. Je kan een hele lijst opsommen van wat je niet leuk vind aan je ex-partner. Schrijf dit eens volledig uit op de linkerkant van een schriftje. Pas wanneer je heel duidelijk kan verwoorden wat je allemaal NIET wil, kan je dit gaan ombuigen naar wat je WEL wil. Buig alle negatieve gedachten en zinnen om en formuleer op de rechterkant van je schriftje positieve zinnen.Bijvoorbeeld: ” Ik wil geen man meer die tegen me liegt.” Dit kan je ombuigen naar ” Eerlijkheid is een belangrijke waarde voor me en ik trek alleen maar eerlijke mensen aan. Maak voor jezelf eens deze oefening en neem er rustig de tijd voor. Besef dat je altijd en op elk moment een KEUZE kan maken. Vanaf nu kan jij de keuze maken om enkel de rechterpagina in je schriftje te lezen zodat jij automatisch méér positieve taal gaat gebruiken.

Abundance challenge

Wanneer je over abundance of overvloed spreekt en je vraagt aan mensen wat zij aan overvloed willen aantrekken, dan krijg je al snel ‘geld’ te horen. En uiteraard, geld is belangrijk en hebben we nodig. Maar wist je dat overvloed zoveel meer betekent ? Overvloed is er voor iedereen en op alle gebieden. Ik wens dan ook in het nieuwe jaar iedereen een overvloed aan goede gezondheid, vriendschappen en liefde, vele geluksmomenten, fijne gesprekken, plezier, humor,goede zaken, veel geld en zoveel meer. Maar een goede gezondheid kan voor de ene persoon helemaal iets anders betekenen dan voor een ander persoon. Iemand die al jaren door het leven gaat met veel pijnen gepaard, is blij en dankbaar dat de pijnen stabiel kunnen blijven of misschien wat kunnen minderen. Geld is ook zoiets. We willen allemaal graag rijk worden. Oké, wat is rijk zijn voor jou ? Spreken we dan over 10000 euro of over 1 miljoen euro ? Wat ga je doen met dat geld ? Ga je stoppen met werken ? Of ben jij gewoon dankbaar als je al je rekeningen kunt betalen ?

Samen met twee fantastische vrouwen Linda en Christine ga ik een ” Abundance challenge ” organiseren vanaf Zaterdag 22 januari tot en met Zondag 20 februari. Dertig dagen lang gaan wij samen werken aan onze goede voornemens en overvloed. Het is mijn intentie dat iedereen die mee gaat doen, de ontbrekende schakel gaat vinden uit ” The secret ” zodat de goede voornemens niet stoppen in februari maar dat ze gedurende het nieuwe jaar 2022 wel uitgevoerd worden.

Essentiële oliën

Zoals vele onder jullie ondertussen al weten, zijn essentiële oliën een grote rol in mijn leven gaan spelen en is er ook veel veranderd. Je moet zelfs niet in aromatherapie geloven want ze worden toch in je hersenen opgenomen en twintig minuten later zijn de essentiële oliën in elke cel van ons lichaam opgenomen. Essentiële oliën hebben een fantastische invloed op lichamelijk, mentaal en emotioneel gebied. Zij zijn een fantastische ondersteuning op een zachte manier. Zo gaan we in de Abundance challenge gedurende dertig dagen zes flesjes essentiële oliën gebruiken die vooral inwerken op ons mentaal en emotioneel gebied. Zes flesjes met prachtige blends aan essentiële oliën: present time, forgiveness, release, inner child, harmony en valor. Gary Young, de grondlegger en voormallige CEO van Young Living, heeft met een doel de feelingskit samengesteld. Daarvoor heeft hij een speciaal protocol opgesteld waarbij je de oliën gedurende 30 dagen iedere ochtend en avond op het lichaam aanbrengt.

De essentiële oliën gaan ons ondersteunen in ons meer te richten op ons gevoel waarbij we emoties gaan verwerken en loslaten. Hierdoor kunnen we terug meer positiviteit in ons leven toelaten en onze gevoelens en gedachten terug herprogrammeren. Gedurende dertig dagen gaan we ook samenkomen in een privé FB groep waar we met elkaar onze gedachten kunnen delen en jullie kunnen aanmoedigen. Elke dag wordt er een onderwerp aangehaald gaande van gedachtetraining, de wet van aantrekkingskracht, doelen stellen, affirmaties, meditaties en zoveel meer. Samen steunen we elkaar om dit 30 dagen vol te houden. Wanneer jij het commitment maakt om 30 dagen deze challenge mee te volgen en actief mee te werken, dan heb je de basis gelegd waarmee jouw goede voornemens voor dit jaar ook gaan waargemaakt worden. De challenge zelf is gratis, enkel de feelingskit mag je bij mij of mijn collegaatjes bestellen : http://acebook.com/Massagepraktijk-Linda-105594921764729 en bij https://www.facebook.com/Vlinderrust-105702261742741Heb jij het lef en het commitment om hier aan mee te doen ? Je kan je inschrijven tot en met zondag 16 januari door me een bericht via facebook te sturen: https://www.facebook.com/christelvanLoonaromabeleving of te mailen naar info@christelvanloon.be.

Liefs,

Christel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *