Geniet jij ook van ijskoude nachten en dampende, warme chocolamelk bij de open haard ? Wist je dat je je chocolademelk kan pimpen met slechts één druppeltje essentiële olie van kaneel ? In deze blog krijg je een aantal heerlijke recepten die je kan gebruiken voor de komende feestdagen en natuurlijk in de winterperiode.
NingXia Red als feestelijk drankje
NingXia Red shotjes om je feest mee te starten. Gebruik kleine glaasjes waar je de gekoelde NingXia Red in schenkt en de plus-olietjes aan toevoegt.
KLEINE VUURBAL
• 30 ml NingXia Red
• 2 druppels Cinnamon Bark+
• 1 druppel Ginger+
HERSENSPINSEL
• 30 ml NingXia Red
• 1 druppel Lime+
• 1 druppel Peppermint+
• 1 druppel Cinnamon Bark+
HETE BLIKSEM
• 30 ml NingXia Red
• 2 druppels Peppermint+
• 2 druppels Cinnamon Bark+
TONGSTRELER
• 30 ml NingXia Red
• 2 druppels Tangerine+
• 2 druppels Lime+
WENSDROOM
• 30 ml NingXia Red
• 1 druppel Orange+
• 1 druppel Lime+
• 1 druppel Tangerine+
• 1 druppel Lemon+
COCKTAIL
• 30 ml NingXia Red
• 1 blikje NingXia Zinq
• 1 druppel Lime+
• 1 druppel Tangerine+
Schenk deze cocktail in een mooi champagneglas en werk af door het glas aan de rand nat te maken en dan onder te dompelen in suiker. Hang aan de kant van het glas nog een partje citroen of een blaadje munt. Fris opdienen. Dit is mijn absolute favoriet drankje.
Verse pompoensoep
Benodigdheden:
. 1/2 butternutpompoen
. 1 ajuin
. 2 stukken preiwit
. 2 zoete aardappelen
. kokosolie
. kokosroom
. plusolietjes: zwarte peper – sinaasappel
Bereidingswijze: Was en snij alle groenten in stukjes. Fruit de ajuin aan in de kokosolie. Voeg dan de prei, pompoen en zoete aardappel toe. Voeg 2 liter water toe en 2 kippebouillonblokjes. Laat een 20tal minuutjes koken. Dan neem je de pan van het vuur en mix je de pompoensoep fijn tot een glad geheel. Voeg de kokosroom toe alsook één druppel zwarte peper en twee druppels sinaasappel. Goed mengen en klaar is je soep. Naar eigen goesting en smaak kan je afwerken met soepballetjes of kleine stukjes geroosterd brood of wat groene kruiden.
Gevulde eieren met dille
Benodigdheden:
. 6 hardgekookte eieren,gepeld en gehalveerd
. 2 eetlepels gesneden selderij
. 1 1/4 theelepel dijon mosterd
. 30 gram mayonaise
. snuifjes zeezout
. plusolietjes: zwarte peper ( 1 druppel ) en dille ( 5 druppels )
Als garnering kan je 6 gehalveerder olijven gebruiken, 12 korte bieslookstengels en wat paprikapoeder.
Bereidingswijze: Verwijder het eigeel, doe dit in een kleine kom en prak met een vork tot een glad geheel.Voeg de overige ingrediënten voor de vulling toe en meng tot een glad geheel. Doe het mengsel in de lege eierhelften. Tenslotte garneer je de eierhelften met een halve olijf, een stukje bieslookstengel en wat paprikapoeder. Ideaal als klein hapje tussendoor.
Appelmuffins met kaneel
Benodigdheden:
250 gram boter
250 gram bloem
250 gram suiker
4 eieren
2 appels
Essentiële olie: cinnamon bark +
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 175 graden. Zorg er bij voorkeur voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Klop de boter luchtig samen met de suiker. Voeg vervolgens één voor een de eieren er aan toe en klop deze ermee onder. Spatel als laatste de bloem door het beslag. Schil de appels en snij in kleine blokjes en voeg deze aan het beslag. Tenslotte voeg je 4 druppels cinnamon bark aan het beslag toe en meng het eronder. Vet de muffinboter op voorhand eventjes in en vul deze met het beslag. Goed voor 12 muffins. Zet in de oven gedurende 45 minuten. Controleer of de muffins gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken.
Warme chocolademelk
Benodigdheden:
. 200 gram chocolade
. 600 ml plantaardige melk zoals amandelmelk
. 150 ml volle room
. 3 druppels essentiële olie cinnamon bark + en 1 druppel clove +
Bereidingswijze: Zet een kommetje in een pannetje met water en laat de chocolade daarin smelten. Ondertussen breng je de melk aan de kook en voeg je de gesmolten chocolade er aan toe.Voeg naar eigen behoefte eventueel nog wat suiker toe. Meng de room er tenslotte onder en de druppels cinnamon bark plus en clove plus. Werk de chocolademelk af met wat gesnipperde chocolade.
Houten lepels gevuld met chocolade
Leuk om te maken, supersimpel en uiteraard heel lekker om bij de koffie op te dienen. Ik heb zelf een groot blok van 175 gr milkachocolade gebruikt maar uiteraard kan je dit met elke chocolade doen. Laat de chocolade au bain marie smelten, dus het beste in een schaaltje dat je in een pot met warm water zet ( niet laten koken ). Wanneer de chocolade gesmolten is, voeg je er 5 druppels essentiële olie orange+ of pepermint+ aan toe. Vul de houten lepels op met de chocolade, leg al de lepels op een bord en zet in de koelkast zodat het hard kan worden.
Eigen kruidenolie
Je groenten klaarmaken met je eigengemaakte kruidenolie is fantastisch en weer supersimpel. Ook leuk om als geschenkje te geven. Neem een mooi glazen flesje en voeg daar olijfolie aan toe die geschikt is voor te bakken. Daarna voeg je telkens 1 druppel essentiële olie + toe naar wat jou voorkeur gaat. Ikzelf heb toegevoegd: zwarte peper, nootmuskaat, oregano, rosemarijn, basilicum en thijm. Wist je dat Young Living wel 26 soorten plusoliën bevat die goedgekeurd zijn om aan eten en drank toe te voegen ! Altijd handig om in huis te hebben als je geen verse kruiden bij de hand hebt.
Olijftapenade
Benodigdheden:
. 250 gram ontpitte, groene olijven
. 1 teentje look
. 1 druppel essentiële olie van black pepper +
. 1 druppel essentiële olie van ginger +
Bereidingswijze: Meng alle ingrediënten onder elkaar en mix dan tot een homogene massa. Jouw dipsausje voor rauwe groenten of gewoon lekker met een stuk vers brood.
Goed nieuws !
In de maand december kan je een prachtig pakket aan plus olietjes bestellen waarbij je een gratis houten molentje krijgt waarin je de flesjes kan opbergen. Zo kan je dit in je keuken zetten en heb je de plusolietjes altijd bij de hand.
In het pakket zitten de plusolietjes van lavendel, dragon, oregano, cardamon en coriander. Dit pakket kan je nog bestellen tot eind december 2022 zolang de voorraad strekt. Je kan dit bestellen door te mailen naar info@christelvanloon.be
Bij deze wens ik jullie dan ook heel fijne, warme en gezellige feestdagen toe!
Kerstgroetjes
Christel
0 reacties