De kwaliteit van essentiële oliën

Gepubliceerd op

05/02/2022

Geschreven door

Christel van Loon

Regelmatig krijg ik de vraag waarom ik met de essentiële oliën van Young Living werk terwijl er toch veel goedkopere oliën op de markt zijn ?

Wat zit er in een flesje ?

Vaak krijg ik klanten over de vloer die raad komen vragen omdat ze bijvoorbeeld s’nachts niet goed kunnen doorslapen. Een ondersteunende essentiële olie zou bijvoorbeeld lavendel in een diffuser op de slaapkamer kunnen zijn. Daarop heb ik al het antwoord van een klant gehad die zei dat dit absoluut niet hielp daar zij al een volledig flesje lavendel had gebruikt. Mijn allereerste vraag is dan van welk merk zij de lavendel hebben gebruikt. En meestal is het antwoord dat het flesje uit de supermarkt komt. Daar zit dan ook direct het antwoord in waarom de lavendel niet zijn resultaat heeft bereikt. De Belgische wetgeving vereist namelijk dat er minstens 5% aan essentiële olien in het flesje moet zitten. Wat de resterende 95% dan mag inhouden, dat weten we niet. De reden waarom ik gekozen heb voor de essentiële oliën van Young Living, is omdat zij via het ” seed to seal label ” garanderen dat er 100% puur en zuivere, essentiële oliën in het flesje zitten van het eerste destillatieproces. https://www.youngliving.com/nl_NL/discover/seed-to-seal. Dat verklaart ook waarom een flesje essentiële olie in de supermarkt veel goedkoper is dan deze van Young Living.

Wat houdt dit ” seed to seal ” label in ?

Het is dus heel belangrijk waar jij je essentiële oliën gaat kopen. Maar nog interessanter is dat je weet van welke boerderij dit komt. Je kan namelijk de boerderen van Young Living met eigen ogen gaan bekijken en zien hoe de planten groeien maar ook kan je heel het destileerproces meemaken. Van het zaadje naar het plantje, tot de olie in het flesje gaat en de flesjes verzegeld worden. Ik zou jullie hier graag veel meer over willen uitleggen maar laat ons het direct eens hebben over de kwaliteit van de essentiële olie. Wist je dat Young Living het enige bedrijf is dat je kan garanderen dat je essentiële olie afkomstig is van het eerste destilleerproces ? Dit noemen zij hun ” seed to seal garantie “.

Wat is een essentiële olie van het eerste destilleerproces ?

Zoals de meesten onder jullie al wel weten, is dat ik zelf een grote theeliefhebber ben. Ik ga je het destilleren dan ook uitleggen aan de hand van een kopje thee zetten. Wanneer ik voor de eerste keer een kopje thee zet met een zakje erin, dan krijgt het water een diepbruine kleur zoals op de foto het eerste glaasje aan de linkerkant. Dit vergelijken we dus ook met een essentiële olie die als eerste uit het destillatieproces komt. Daarna neem ik het zelfde zakje thee en maak ik er een tweede kopje thee van. Je ziet op de foto bij het tweede kopje dat de kleur van helderbruin al verandert naar wat minder intens bruin. Wanneer ik dit zakje een derde keer gebruik, zie je dat de kleur verandert van bruin naar bruingeel. En bij een vierde keer blijft er slechts een gele kleur over. Dit laatste kopje thee is wat je koopt bij natuurwinkels of supermarkten. Soms bieden zij oliën aan van een 6de destillatie. De meeste fabrikanten gebruiken essentiële oliën van een 6de destillatie of hoger en voegen er dan nog wat synthetische materialen aan toe.

Dit is dus de reden waarom de olie niet zal doen wat je ervan zult verwachten. Als dit een zaak zoals Starbucks koffie zou serveren, dan denk ik toch dat je onmiddelijk op zoek zal gaan naar een andere koffiebar. Daarom tracht ik je dit uit te leggen aan de hand van deze destillatiestappen. Wanneer jij ergens een olietje gekocht hebt aan een goedkopere prijs, en je vond het maar niks omdat het zijn werking niet deed, denk dan eens om een betere optie te overwegen.

Heb je vragen of ben je nieuwsgierig geworden naar de essentiële oliën van Young Living, dan nodig ik jou graag uit voor een heerlijk tasje thee ( getrokken van het eerste zakje ) bij mij thuis en een aromabelevingsmoment. https://christelvanloon.be/contact/

Kruidige groetjes

Christel

 

 

Liefs,

Christel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *