Blij worden van aromatherapie

Gepubliceerd op

11/27/2021

Geschreven door

Christel van Loon

Waarom ik gekozen heb voor aromatherapie ?

Afgelopen zomer leerde ik Mabel kennen. We hadden onmiddelijk een klik. Echter op een gegeven moment vraagt zij mij wat ik eigenlijk doe van werk. Ik keek een beetje raar op omdat ik dacht dat dat wel duidelijk was voor iedereen. Nee, zei ze, jij doet zoveel dat ik het eigenlijk niet weet. Hoewel ik het op dat moment een rare vraag vond, zette het mij wel aan het denken. Inderdaad, ik gaf coachingsessies, gaf relatieadvies, was met essentiële oliën bezig, gaf workshops rond zelfliefde en nog zoveel meer. Twee dagen later heb ik de knoop doorgehakt en definitief gekozen om met aromatherapie verder te gaan. Tien jaar geleden ben ik mijn eerste aroma cursus gaan volgen op de wellnessacademie hier in Hasselt. En ik vond dat boeiend zodanig dat ik er thuis mee aan de slag ging. De jaren daarna volgde ik regelmatig een leuke workshop en las er boeken over. Twee jaar geleden kwamen echter de olietjes van Young Living op mijn pad en toen ontstond letterlijk de magie bij mij. Ik kan mij nog goed herinneren dat mijn jongste zoon de datum had vastgelegd voor zijn rij-examen en dat alleen al maakte hem superzenuwachtig. Ik heb toen een kleine diffuser naast zijn bed gezet en een specifieke aromaroller gemaakt die hij regelmatig op zijn polsen doorheen de dag mocht aanbrengen. Op de dag van het examen was ik zijn begeleider en ik durf eerlijk zeggen dat ik mijn zoon nog nooit zo kalm heb gezien. Hij deed het fantastisch en was geslaagd vanaf de eerste keer. Voor mezelf was dat ook een fijne ervaring met de olietjes en dat smaakte naar meer. Ik werd er gewoon blij van als ik iemand kon helpen met een aromarollertje.

Brandpartner met Young Living

Toen ik ontdekte wie en wat er allemaal achter dit bedrijf zat, was ik helemaal verkocht. Jammer genoeg is de voormalige CEO Gary Young 2 jaar geleden overleden en zal ik nooit de kans hebben om hem te ontmoeten. Maar er zijn wel collega’s die hem persoonlijk gekend hebben en als ik afga om hun verhalen, dan ben ik echt onder de indruk. Je hebt mensen die een bedrijf oprichten om hun producten te verkopen maar hier gaat het zoveel verder. Gary reisde heel de wereld rond, ontdekte al het wonderlijke wat zich in de natuur bevond en ging op zoek naar een stukje ongerepte en niet bewerkt grond in de natuur. Hij greep altijd met zijn handen naar de grond om  een stukje aarde op te pakken en rook eraan.Op die grond wou hij zijn plantjes gaan zaaien. Dit was een man wiens hart in de natuur en het leven lag. Hij heeft zoveel ontdekt en geleerd en dat werd zijn passie om te delen met anderen. Ondertussen zetten zijn vrouw Mary Young en de twee zonen het bedrijf verder. Een bedrijf dat uitgegroeid is tot de nummer 1 in essentiële oliën. Internationeel leveren zij in heel veel landen en dit al gedurende 27 jaar. Het mooie van dit alles is dat je een boerderij kunt gaan bezoeken en je met eigen ogen kan ontdekken hoe een essentiële olie ontstaat en gebotteld wordt in een flesje. Het afgelopen jaar was reizen moeilijk maar volgend jaar staat mijn allereerste boerderijbezoek op de planning en kan ik het ervaren zoals ik nu mag horen van de vele enthousiaste verhalen van mijn collega’s. Daarom heb ik gekozen om brandpartner van Young Living te worden. Zij leveren pure en zuivere, essentiële oliën en ik ben er om de klanten te helpen, te informeren en te inspireren.

Creativiteit

Ik ben nu 1 1/2 jaar bezig met aromatherapie en ben zo dankbaar dat ik voor dit pad heb gekozen. Hoewel ik mijn coachingpraktijk ‘ Leef met lef ‘ ervoor opgegeven heb, pas ik coaching nog altijd toe. Ik werk nu samen met fantastische collega’s en daar passen mijn coachingskills volledig bij. Wat mij vooral blij maakt, is dat mijn creativiteit hierdoor enorm is toegenomen. Het ene idee na het andere dient zich aan. In het begin toen we de deur niet meer uitmochten, ben ik webinars gaan geven. Ik vond het heerlijk om een powerpointpresentatie te maken. En tergelijkertijd ontdekte ik ook hoeveel ik hierbij leerde. Van webinars ging ik over naar zoom want daar kon je de mensen zien en horen en had je toch het gevoel dat je wat meer kon connecten. Ondertussen volgde ik de opleiding Aromazorg maar kwam tot de vaststelling dat aromatherapie een vak voor het leven is. Natuurlijk zijn er essentiële oliën die je algemeen voor een aantal dingen kunt gebruiken maar ik vind het heerlijk om specifiek naar de klant te luisteren en op maat een receptje te ontwikkelen. Dat vraagt opzoekwerk en uittesten. Maar elke klant die mij feedback geeft, is een stapje in de goede richting. Het lijkt alsof aromatherapie een hype is maar niets is minder waar. Als je de geschiedenisboeken opent, ontdek je dat het al vermeld wordt in de Bijbel, in de Romeinse badhuizen en bij de Grieken. Met de komst van de medische wereld geraakte aromatherapie zelfs in een vergeethoekje maar gelukkig heeft het de laatste jaren terug zijn plekje verdiend. Aromatherapie vervangt het advies van je dokter niet. Echter is het een prachtige en zachte ondersteuning op lichamelijk, mentaal en emotioneel gebied.

Essentiële oliën

Het gebruik van essentiële oliën hier in huis heeft al vele wonderen teweeg gebracht. Zowel mijn poes als mijn hond voelen zich er helemaal goed bij. Wie bij mij binnen komt, ruikt onmiddelijk dat er heerlijke geuren in huis hangen. Ik sta ermee op en ga letterlijk er ook mee slapen. Overal in huis staan mooie diffusers  waaruit de geur van sinaasappel, kaneel, spar of vanille je tegemoet komt. Ik word er blij van en het zorgt ook voor een positieve sfeer in huis. Daarom dat ik ook overtuigd ben, dat nu méér dan ooit, iedereen een diffuser in huis zou mogen halen met essentiële oliën. Je moet zelfs niet geloven in aromatherapie maar de geur van een essentiële olie wordt door je neus opgenomen in je limbisch gedeelte van de hersenen. Dit is het deel van de hersenen waar ook onze emoties worden bestuurd. Begrijp je nu waarom deze olietjes dus een positieve werking hebben ? Hopelijk heb je het ondertussen al gevoeld maar het is werkelijk mijn passie om zoveel mogelijk mensen te helpen, te inspireren en te ondersteunen. Een aromabeleving te laten ontdekken naar welke essentiële oliën bij jou horen. Het beste geschenk wat je jezelf en je gezin kunt geven. Op deze website staat ook een freebie waarin ik gratis een e-book klaar heb staan met 15 verschillende manieren over hoe je aromatherapie kan toepassen, want geloof me, je kan het op vele manieren toepassen. Klik hier voor het e-book te ontvangen: https://christelvanloon.be/freebie/ 

Vanaf nu kan je regelmatig een blog lezen over de magische wereld van essentiële oliën waarin ik jou mag inspireren en daarnaast ga ik ook maandelijks een leuke nieuwsbrief schrijven waarin je zeker een nieuw receptje mag ontvangen. Wil jij graag elke maand de nieuwsbrief ontvangen, dan kan je hieronder de blog je inschrijven.

Heb je vragen of wil je graag een woordje toevoegen aan deze blog, dan lees ik graag je reactie hier onder de blog;

 

Aromatische groeten
Christel

 

Liefs,

Christel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *