12 redenen waarom ik verliefd werd op essentiële oliën

Gepubliceerd op

12/07/2021

Geschreven door

Christel van Loon

Het is nu al weer 2 jaar geleden toen ik besloot om mijn allereerste flesje essentiële olie te bestellen. Baat het niet, dan schaadt het niet was toen mijn gedachte. Nooit had ik gedacht dat ik zo verliefd zou worden op essentiële oliën en dat dit mijn leven zo zou veranderen!

1 ) Hormoonbalans

Hormoonbalans

Ik zit al een paar jaar in de pre-menopauze en dat begon me serieus parten te spelen. Opvliegers, het zweet druppelde letterlijk over mijn rug heen, slecht slapen, humeurig met pieken en dalen. Toevallig had ik een gesprek met Winnie en zij raadde mij aan om dit flesje te bestellen. Ik dacht toen ‘ Baat het niet, dan schaadt het niet ‘. Dat olietje heeft letterlijk bij mij iets in gang gezet. Ik voelde dat ik terug meer in balans kwam. Sindsdien gebruik ik ook het endoflex-olietje en dat smeer ik dagelijks op mijn keel waardoor ook mijn schildklier meer in balans is gekomen. En dat gun ik elke vrouw want ik weet als geen ander wat de invloed van hormonen kunnen betekenen.

2 ) Diffuser

 

Aria diffuser

Ik hou van gezelligheid in huis en vroeger brandde ik in de avonduren heel wat kaarsjes. Totdat ik hoorde dat kaarsjes eigenlijk helemaal niet zo goed zijn voor het milieu en voor onszelf. Ik had nog nooit van een diffuser gehoord en na een degelijke uitleg was ik helemaal verkocht. Ik gunde mezelf deze prachtige aria diffuser en deze kreeg een belangrijk plekje in onze huiskamer. Zo konden mijn jongens ervan genieten alsook mijn hond en poes. En wat was dat een verandering in huis. Ik werd helemaal dol op het ontdekken van nieuwe, essentiële oliën die ik kon druppelen in de diffuser. Ik denk dat er nu bijna in elke kamer een diffuser staat en we staan er met op en we gaan er met slapen. Het is heerlijk om te weten dat er nu alleen zuivere en natuurlijke geuren in huis hangen. Iedereen die hier over de vloer komt, zegt ook altijd onmiddelijk dat het hier zo lekker ruikt. Ookal geloof je zelfs niet in essentiële oliën, ze vinden toch hun weg en ergens zullen ze iets voor je doen op lichamelijk, mentaal of emotioneel gebied. Zo heb ik twee maanden geleden een Aroma Blend Box gecreëerd waaruit je een kaartje kan kiezen en daarop staat welke essentiële oliën goed bij elkaar passen en hoeveel druppels jij in de diffuser mag doen om een heerlijke blend te ruiken.De Aroma Blend Box vind je trouwens terug in de webshop https://www.essentiallove.be/collections/aromaaccessoires/products/aromablendbox-nr-1-seasons-diffuserkaartjes

3 ) Stress away roller

Stress away roller
Mijn jongste zoon had zich net geregistreerd om zijn auto-rijexamen binnen 2 weken te gaan doen, toen de zenuwen uitbraken. Hij vroeg me of ik hem niet met iets kon ondersteunen. Ik was nog maar pas bezig met de olietjes maar het eerste wat in mij opkwam was de stress away roller. Want die kon hij dan heel de dag door gebruiken. Daarnaast had ik ook een diffuser op zijn slaapkamer gezet zodat hij s’nachts ook verder kon genieten van de stress away geur met heerlijke vanille en limoen en als extraatje nog een vleugje lavendel erbij. De dag van het rijexamen zelf moest ik mee als begeleider. Ik moet echt eerlijk zijn maar ik heb mij zoon nog nooit zo rustig, kalm en beheerst zien rijden en uiteraard was hij geslaagd. Voor mij was dit weer een duidelijk teken dat de essentiële oliën mooi werk hadden verricht. Young Living heeft een aantal prachtige kant-en klare rollers ter beschikking maar ik vind het ook heerlijk om mijn eigen rollers te maken. https://www.essentiallove.be/collections/aromaaccessoires/products/frosted-glass-amberkleurig-glas-bamboe-dop-aromaroller-10ml

4 ) Ningxia

Dit drankje heb ik puur leren drinken en ik was helemaal verkocht. Het durft er soms bij inschieten dat ik geen fruit eet en daarom is dit nu een vast onderdeel van mijn dag geworden. Ondertussen drink ik elke dag 60-120ml ningxia en giet ik dat in een glazen fles van 1 liter. Ik voeg er 3 capsules sulferzyme in open en tenslotte voeg ik 2-3 druppels essentiële olie van citroen of sinaasappel er aan toe. De rest vul ik verder bij met water. Zo drink ik tenminste al 1 liter, weet ik dat ik veel vitaminen binnen krijg en het geeft mij een enorme boost aan energie. Absolute aanrader voor iedereen. Voor diegene die buitenhuis gaan werken, zijn er praktische porties verpakt die je mee kan nemen en zo op het werk kan drinken. Ook voor kinderen ideaal om in hun boekentas te steken. Een super alternatief voor frisdranken.

5 ) Golden tumeric

Sinds enkele maanden is daar nog een drankje bijgekomen maar daar sluit ik voortaan de dag mee af. Iedereen kent wel kurkuma, het gele poeder. Super gezond om aan je bereidingen toe te voegen. Young Living heeft nog iets beters ontwikkeld en dat is de ‘ Golden tumeric ‘. Dit is een heerlijke drankje met mango, roos en kurkuma die het lichaam ondersteunt. Het maakt gebruik van een unieke in water oplosbare formule en is het perfecte drankje om aan het eind van de dag te ontspannen. In mijn geval heeft het nog een bijkomend voordeel. Het drankje smaakt heerlijk zoet dankzij de roos en mango. Vroeger had ik s’avonds veel neiging om naar zoet te grijpen en dit is nu werkelijk mijn oplossing geworden. Een heerlijke mok met warme rijstmelk en daarin wat Golden tumericpoeder.

6 ) Voedingssupplementen

Ik vind het heel belangrijk om mij uiterlijk goed te verzorgen maar mijn binnenkant vind ik even belangrijk. De voeding in deze tijd is niet meer hetzelfde als vroeger toen men nog meer op het land werkte. Daarom neem ik voedingssupplementen bij zodat ik zeker weet dat ik voldoende vitaminen en mineralen binnen krijg. Het voordeel van de supplementen van Young Living is dat deze ook essentiële oliën bevatten en daarom dat deze dan ook veel beter door het lichaam worden opgenomen. Vitamine C en vitamine D staan hier dagelijks op het programma maar zonder sulferzyme kan ik ook niet meer. Ik ben een paar jaar geleden geopereerd aan duimartrose maar geloof me, het is geen garantie dat ik volledig verlost ben van de artrose. Soms komt de pijn terug omhoog in mijn gewrichten en ik merk dan onmiddelijk het verschil als ik sulferzyme als ondersteuning inneem. Nu gaat dit supplement dagelijks in mijn fles ningxia zodat ik het blijf onderhouden.

7 ) Thieves

Ik had vroeger denk ik wel voor elke ruimte een speciaal poetsproduct klaar staan. En ik heb er eerlijk gezegd ook nooit bij stilgestaan dat dieren bijna letterlijk met hun snoet over de vloer lopen. Toen ik dat besefte dat mijn dieren al die geuren veel sneller inademen dan ons, heb ik onmiddelijk de ‘dich en switch’ toegepast wat wil zeggen dat ik al mijn poets-en wasproducten heb vervangen door de producten van de thieveslijn. De thieveslijn is gewoon fantastisch. Deze lijn is gebasseerd op een legende waar dieven in de periode van de pest op zoek gingen om in te breken mij de mensen. Maar uiteraard moesten zij zichzelf wel beschermen en dat deden ze door een aantal kruiden in een masker te leggen en voor hun mond en neus te binden.( voorloper van het mondmasker ? ) Nu gebruikt men essentiële oliën van rozemarijn, kaneelschors, kruidnagel, eucalyptus en citroen dus in allerlei producten. Het ruikt hier gewoon heerlijk kruidig, je kan gewoon letterlijk van de grond eten zonder risico dat je iets verkeerd hebt binnen gekregen en het heeft me ondertussen ook veel bespaard. Ik poets nu maar met één product behalve bij de ramen wassen , daar doe ik nog een scheutje azijn bij. Zalig toch !

8 ) Gezichtsproducten

Het is ondertussen al 30 jaar geleden toen ik de opleiding schoonheidsspecialiste heb gevolgd. In mijn jonge jaren heb ik 16 jaar lang een health & wellnesscenter uitgebaat waarbij we gezichts-en lichaamsbehandelingen aanbieden. Ik moet dus zeggen dat ik behoorlijk wat producten heb zien voorbijkomen. Afgelopen jaar is de BLOOMlijn van Young Living gelanceerd en ik heb die toen al in Amerika besteld omdat het even duurde voordat deze in Europa kwam. Ik ben er helemaal weg van. Lichte producten, zeer goed hydraterend en ze ruiken hemels. Ook hier zitten er weer heel veel essentiële oliën in om de huid te laten stralen.

9 ) Minerale make-up

Ik raad je eens aan om op Dr. Google te gaan kijken wat er allemaal van grondstoffen in make-up zitten. En besef dan eens wat jij op je gezicht smeert. Ik was dus ook zo blij toen ik hoorde dat Young Living een hele minerale make-uplijn had. De Savvylijn heeft alles in huis om je een mooie make-up te geven. Met het ouder worden gebruik ik wel wat minder make-up omdat ik echt dat maskergevoel niet wil hebben maar de producten zijn allemaal heel licht van structuur. Ik ben helemaal fan van deze make-uplijn.

10 ) Lichaamsproducten

Ik heb geen grote badkamer maar mijn kastjes staan wel vol met heerlijke lichaamsproducten. Geen rotzooi meer voor mijn lijf. Douchegel en shampoo zonder parabenen, kleurstoffen, parfums en allerlei synthetische stoffen erin. Waar ik helemaal dol op ben , is na de douche mij niet volledig af te drogen en dan een heerlijke lichaamsolie aan te brengen. Young Living heeft er verschillende en ondertussen heb ik ze allemaal zodat ik lekker kan kiezen op het moment waar ik nood aan heb. Van stramme spieren tot een zwoele verwennerij van mijn lichaam. Maar ook voor tandverzorging heb ik alles veranderd. En dat is wat ik mensen tracht mee te geven. Als er iets op is, koop dan je volgend product bij Young Living. Zo weet je dat je natuurlijke en zuivere producten koopt op basis van essentiële oliën.

11 ) Lekker slapen

Wist je dat er zoveel mensen zijn die slecht slapen ? Ik behoorde 2 jaar geleden ook tot die groep. Sinds ik mij ondersteun met essentiële oliën, ningxia dagelijks drink en voedingssupplementen neem, is mijn slapen zo veranderd. Ik stap voortaan met plezier in bed. Ik heb momenteel de pinquindiffuser ( ja, ook volwassenen vinden die leuk ! ) naast mijn bed staan omdat die prachtige natuurgeluidjes kan laten horen en ik druppel er afwisselend een aantal olietjes in. Mijn favoriete olietjes op dit moment zijn roman chamomille, lavender, cedarwood, clary sage en dream catcher. Weet je zelfs dat ik nu heel veel droom ?

12 ) Emoties

Ik denk dat het ondertussen al 4 jaar geleden is dat ik de coachopleiding ” Heal your life ” van Louise Hay heb gevolgd en wat ik daaruit heb geleerd is dat als je emoties niet verwerkt, ze opgeslaan worden in het lichaam. Het lichaam kan daar ziek van worden. En dat vergeten we nogal eens of we hebben het gewoon niet geleerd hoe we emoties op een goede manier kunnen verwerken. Ik ontdekte een prachtige set olietjes die je gedurende 1 maand gaat gebruiken. Een puur kadootje voor jezelf om tijd en aandacht te nemen voor je innerljik kind , voor jezelf en anderen te vergeven en goed te aarden. Het mooie daarvan is dat ik afgelopen week deze set ook heb leren gebruiken op mijn adoptiehondje. In het begin was er enorm veel weerstand en zo mooi om te zien hoe ze uiteindelijk toch is gaan liggen en zich heeft overgegeven. WIj hebben de dagen daarna al het effect gemerkt en dat was nog maar van 1 behandeling. Ons Luna krijgt nu van mij elke dag deze mooie ondersteuning met de feelingkits.

De afgelopen 2 jaar is er hier veel veranderd, persoonlijk bij mezelf maar ook in mijn omgeving. Ik kan me geen andere levensstijl meer voorstellen want ik voel mij er gewoon zo goed bij.

Liefs Christel

Liefs,

Christel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *